Műsorajánló

Gyerekműsorok

A Dongó Együttes az óvodás korosztálytól egészen a gimnazista fiatalokig kínál színes gyerekprogramokat, melyek között egyaránt megtalálhatók a tematikus, évszakokhoz, ünnepkörökhöz kapcsolódó műsorok, zenés irodalomórák, és általános, szórakoztató koncertek. A gyerekek megismerkedhetnek az együttes hangszereivel és együtt muzsikálhatnak a zenekarral, miközben a legnagyszerűbb hazai költőink megzenésített gyermekverseire szórakozhatnak.

Napsugárhívogató

Időtartam: 40 – 60 perc igény szerint
Korosztály: 3 – 14 év
Ajánljuk: iskoláknak, óvodáknak, kulturális és közművelődési szervezeteknek, cégeknek majálisra, gyermeknapra
Ebben a színes, vidám műsorban a gyerekek felhőtlenül élvezhetik a Dongó zenéjét, miközben maguk is a műsor résztvevőivé válnak: együtt muzsikálnak a zenekarral, zenés fejtörőket fejtenek meg. Egy órányi garantált zenés felüdülés.

Hópelyhek tánca

Időtartam: 30 – 50 perc igény szerint
Korosztály: 3 – 14 év
Ajánljuk: iskoláknak, óvodáknak, kulturális és közművelődési szervezeteknek, cégeknek Mikulás és karácsonyi koncertekre
A Télapó várása, a száncsengő hangja, a fenyőfa illata, a friss hó ropogása a tél legszebb pillanatai. A Dongó zenéje felejthetetlen keretbe foglalja az évnek ezt a különleges idejét: téli hangulattal, humorral, együtt-zenéléssel telik a Dongó buli.

Barangoló

Folk műsor gyerekeknek és felnőtteknek

Időtartam: 50 perc
Korosztály: 6 – 99 év
Ajánljuk: A népi stílus kedvelőinek, folk-színpadokra, fesztiválokra, majálisokra, falu- és városnapra, télűző sokadalomtól szüreti mulatságig
A Dongó távoli vidékekre röpíti hallgatóit, megmutatva más népek zenéjét, messzi tájak hangulatát, kultúráját. Az otthon melegéből a mongol sztyeppékig, a sziklás hegységből Európa tájaira – rokon népektől távoli ismerősökig vezet az út.
A műsor a folk színpadok üde színfoltja: kicsit világzene, nagyobbrészt népzenei hangulat.

Míg a versből dal lesz

zenés irodalom óra

Időtartam: 45 perc
Korosztály: 6 – 14 év
Ajánljuk: iskoláknak, kulturális és közművelődési szervezeteknek
A Dongó beavatja hallgatóit a titokba, hogyan készítjük dalainkat. Egy tanítási óra ideje alatt megmutatjuk, hogyan lesz a leírt szóból magával ragadó zene.
Rímtan és hangszerbemutató játékosan, nem mindennapi találka az irodalommal, mely tanít és szórakoztat.

Magyar költők – magyar évszázadok

zenés történelmi-irodalmi műsor

Időtartam: 40 – 50 perc
Korosztály: 10 – 99 év
Ajánljuk: iskoláknak, önkormányzatoknak, kulturális és közművelődési szervezeteknek
A műsor magyar költők megzenésített versein keresztül mutatja be nagy történelmi eseményeinket, sorsfordítóinkat. Filharmónia-koncertek keretében több ezer általános és középiskolás diák előtt játszottuk már ezt az elgondolkodtató, nemzeti históriánkkal számot vető előadást.

Műsorok nemzeti ünnepeinkre, történelmi megemlékezésekre

  • Március 15.
  • Október 23.
  • Augusztus 20.
  • Kossuth emlékműsor
  • Trianon emléknap
  • Rákóczi (kuruc) emlékműsor

A zenekar összes nemzeti ünnepünkről és történelmünk emlékezetes pillanatairól önálló műsorral rendelkezik. A témát feldolgozó megzenésített versekkel, vagy igénytől függően táncegyüttessel és versmondókkal közös, nagyszabású műsorral képes színpadra állni.

Időtartam: 20 – 50 perc igény szerint
Ajánljuk: Önkormányzatoknak, kulturális és közművelődési szervezeteknek
Budapest, Nyíregyháza, Kecskemét, Miskolc, Hatvan, Debrecen, Mátészalka, csak néhány azon városok közül, ahol az ünnepi megemlékezés részeként nagy sikerrel mutattuk be nemzeti ünnepeinkre készült műsorainkat. Többek között Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály, Arany János, Eötvös József, Reviczky Gyula, Gazdag Erzsébet versei a Dongó Együttes megzenésítésében, táncosokkal és versmondókkal kiegészítve bármely település ünnepségének méltó szereplői lehetnek.
Műsorunk felépítése, időtartama, személyi és technikai igénye szabadon változtatható, így sokféle igény számára képesek vagyunk megfelelni egy községi megemlékezéstől a legkomolyabb nagyszínpadi produkcióig.

Szórakoztató műsorok

Mit nékem a kincs… de nem baj, ha van! 🙂

Időtartam: 50 perc
Korosztály: 14 – 99 év
Ajánljuk: fiatalok és felnőttek igényes szórakoztatására, az ír-skót hagyományok kedvelőinek, majálisokra, falu- és városnapra, télűző sokadalomtól szüreti mulatságig, fesztiválok folk-színpadaira
Robert Burns a skótok Petőfije: szabadság, szerelem, no meg jóféle italok – ezek gondolatvilágának fő témái.
Középiskolás filharmónia sorozatoktól majálisokig, falunapokig sokféle közönségnek játszottuk már, mindig nagy sikerrel. Egy valóban felhőtlen műsor népszerű dallamokkal, táncra csábító zenékkel.

Barangoló

Folk műsor gyerekeknek és felnőtteknek

Időtartam: 50 perc
Korosztály: 6 – 99 év
Ajánljuk: A népi stílus kedvelőinek, folk-színpadokra, fesztiválokra, majálisokra, falu- és városnapra, télűző sokadalomtól szüreti mulatságig,
A Dongó távoli vidékekre röpíti hallgatóit, megmutatva más népek zenéjét, messzi tájak hangulatát, kultúráját. Az otthon melegéből a mongol sztyeppékig, a sziklás hegységből Európa tájaira – rokon népektől távoli ismerősökig vezet az út.
A műsor a folk színpadok üde színfoltja: kicsit világzene, nagyobbrészt népzenei hangulat.

díjak, elismerések

Aranylemez

2008
2012

Megyei Prima Különdíj

2019
Dongó Együttes ©2004-2023 | Műtermi fotók: Beregszászi János